УДРУЖЕЊЕ               НОВОСТИ               АКТИВНОСТИ               ДЕЧИЈИ КУТАК               ФОТО АЛБУМ               КОНТАКТ

Подржи Српско Удружење Милош Обилић... 

Сазнај више

СРПСКА ШКОЛА У ЈЕСХЕИМУ, ОДОБРЕНА ОД МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ!


Наш највећи понос и срећа!

Срећни смо јер смо успели на изглед незамисливо, а поносни јер смо овим признањем успели да оправдамо значење српског јунака чије име ово удружење носи, Милоша Обилића.

Заједничким снагама одржали смо задату реч и обећање, да ћемо се свим силама трудити и када на изглед несавладиве тешкоће превладају, да нећемо стати док наша тек основана и једина српска школа у области Ромерике буде призната од стране Министарства просвете Републике Србије.

За непуних годину дана чланови Управног Одбора уз велику помоћ многобројних чланова СУ "Милош Обилић", са минималним капацитетом и ресурсима остварили су велики, пионирски подухват за наш народ у овој области Краљевине Норвешке.

Српска школа је призната од Министарства просвете РС.

Oд септембра 2020. године Допунска школа у Јесхеиму наставља са радом под покровитељством и у надлежности овог министарства.

За очување српског језика и ћириличног писма као националног идентитета српског народа у Краљевини Норвешкој.

Да наш језик, култура и традиција не падну у заборав!

Да учимо, верујемо и стварамо - за јуче, данас и за боље сутра!

За наше претке и потомке!

За отаџбину!

Захваљујемо се Амбасади Републике Србије у Краљевини Норвешкој, Члановима Управног Одбора СУ "Милош Обилић", као и свим члановима нашег удружења који су вером, истрајношћу и радом учествовали у реализацији овог пројекта.

Посебно се захваљујемо учитељици Марији Гајић која је од првог дана својим трудом и радом учествовало у постизању овог циља за очување националног идентитета и поставила темеље за будуће генерације. Овај племенити рад ће у новој школској 2020/21 години наставити лиценцирани наставник Весна Матин и овом путем јој желимо срећан и успешан рад.

Управни Одбор Српско Удружење Милош Обилић