FORENINGEN                 NYHETER                AKTIVITER                 BARNAS-HJØRNE                 FOTO ALBUM                    KONTAKT 

Støtt Serbisk Forening Milos Obilic...

Les mer her

Serbisk riksforbund sin første konferanse om Jasenovac konsentrasjonsleir

Jasenovac - "The Auschwitz of the Balkans"

Vi ønsker velkommen alle interesserte til Serbisk riksforbund sin første konferanse om Jasenovac konsentrasjonsleir. Sammen med professor Gideon Greif, forfatter Knut Flovik Thoresen og teater regissør Karina Cheshuiko skal vi minne de hundre tusener uskyldige ofrene av Jasenovac og alle andre konsentrasjonsleirene. For mer info se vedlagt brosjyre.

https://youtu.be/UC5nrm5w3kA


 

SERBISK SKOLE PÅ JESSHEIM ER BLITT GODKJENT AV SERBIAS UTDANNINGSDIREKTORAT!


Vår største lykke og stolthet. 

Vi er glade fordi vi klarte det som så utenkelig ut,og vi er stolte fordi vi med denne anerkjennelsen fra Serbia klarte å rettferdiggjøre betydningen av navnet til den store serbiske helten som foreningen bærer, Miloš Obilić.  

Med felles krefter og mot har vi holdt vårt ord og løfter om at vi vil gjøre vårt beste,og når tilsynelatende uoverkommelige vanskeligheter oppstår, så vil vi ikke stoppe før vår nyetablerte og eneste serbiske skole i området Romerike er anerkjent av Serbias Utdanningsdirektorat. 

På mindre enn ett år har styremedlemmene med stor hjelp fra mange medlemmer av Serbisk Forening "Milos Obilic", med minimal kapasitet og ressurser, oppnådd en stor, banebrytende bestrebelse for serbere i dette området av Kongeriket Norge. 

Den serbiske skolen er anerkjent av Utdanningsdirektoratet i Republikken Serbia. 

Fra september 2020 vil serbisk skole i Jessheim fortsette å være men nå under regi og jurisdiksjon av ovennevnte departementet. 

For bevaring av det serbiske språket og det kyrilliske alfabetet som den nasjonale identiteten til det serbiske folket i kongeriket Norge. 

At språket, kulturen og tradisjonen vår ikke faller i glemmeboken! 

La oss lære, tro og skape - for i går, i dag og til en bedre morgendag! 

For våre forfedre og etterkommere! 

For faderlandet!